Išleidome rekomendacijų rinkinį, kaip restoranams ir kavinėms dirbti be atliekų

Aplinkosauginės problemos visame pasaulyje diktuoja naujas tendencijas ne tik namuose, bet ir profesionaliose maitinimo įstaigų virtuvėse. Jungtinių Tautų organizacijos atliktas tyrimas teigia, jog net trečdalis pasaulyje pagaminto maisto yra iššvaistoma, o tai generuoja iki 8 % globalių šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio. Pasak leidinio the Guardian, restoranai investuodami bent 1,19 EUR maisto švaistymo prevencijai, galėtų uždirbti papildomus 8,30 EUR. Taigi, nešvaistant maisto ne tik saugoma aplinka, bet atsiperka ir finansinės investicijos prevencijai.

„Miesto laboratorijos“ komanda, bendradarbiaudama su Konditerių ir virėjų asociacijos nare, šefe Aida Matulevičiūte, įgyvendino projektą „Maisto tausojimo laboratorija“, skirtą jauniems pradedantiems virėjams. Vyko ne tik teorinės paskaitos, bet ir praktinės dirbtuvės profesinio rengimo centro „Žirmūnai“ studentams. Pasibaigus projektui išleidome ir specialų leidinį, apie tai, kaip naudojant gyvenimo būdo be atliekų (angl. „zero waste“) principus, pertvarkyti procesus profesionaliose virtuvėse. Tikimės, kad rekomendacijos sudomins inovatyvių restoranų ir kavinių komandas, kurioms taip pat rūpi aplinkosauga.

Kviečiame skaityti daugiau arba parsisiųsti leidinį PDF formatu čia: ML_Rekomendacijos profesionalioms virtuvėms be atliekų

Projektas ,,Maisto tausojimo laboratorija“  įgyvendintas, finansuojant Europos komisijai pagal projektą „Europe in the World–Engaging in the 2030 Sustainable Development Agenda“ (projekto nr. CSOLA/ 2017/388-064). Europos komisija negali būti laikoma atsakinga už leidinyje pateikiamos informacijos naudojimą.